13 Feb 17 /// Autor: travelbook.rs
Na ovo ostrvo godišnje sme doći samo hiljadu posetitelja, tako da postoji lista za posete
Ovo je najtajanstvenije ostrvo Europe

Već je i to dovoljno da ostrvo bude posebno, a ono što ga čini tajanstvenim jeste priča po kojoj su gusari ovde sakrili svoje blago…

Sredozemno more krije maleni ostrvo, idealno za skrivanje blaga, koje se tamo navodno i nalazi. Ipak, teško je verovati da ćete ga ikada moći iskopati…

Ovo je najtajanstvenije ostrvo Europe

Naime, ostrvo Montecristo, koje je slavnim napravio veliki francuski pisac Aleksandar Dima u svom romanu 'Grof Monte Kristo' iz 19. veka, čuva legendu o zakopanom blagu.

Samo hiljadu turista godišnje, ili bolje reći srećnika, ima dozvolu za posetu ovom prirodnom raju. Ne trebamo ni govoriti kako postoji lista čekanja, tako da ako se sad upišete, računajte da ćete ostrvo videti negde 2019. godine. 

Ovo je najtajanstvenije ostrvo Europe

Tačna lokacija i sadržaj skrivenog blaga i dalje su misterija, a glasine o ostrvu kao mestu na kojem se skriva plen započele su još pre par stotina godina, kad je samostan na otoku počeo sticati veliko bogatstvo. Ipak, gledajući danas to i nije čudno, jer je prva kapelica na ostrvu izgrađena još u sedmom veku, a kasnije su za luksuz bile zaslužne donacije bogatih porodica.

Ovo je najtajanstvenije ostrvo Europe

Ipak, neki veruju kako je Crvenobradi u svojim pljačkaškim pohodima u 16. veku, sve ukradene dragocenosti sakrio upravo ovde. 

U svakom slučaju, ostrvo će zasigurno još dugo biti mesto legendi, a ako vam se čita o blagu, pročitajte doživljaje grofa Monte Krista u već spomenutom remek delu svetske književnosti.

Preporuka