04 Apr 17 /// Autor: travelbook.rs
Holadnski student saznao je na teži način neke zanimljive stvari iz geografije.
Holanđanin avionom krenuo u Australiju, a na kraju sleteo u Kanadu

Milan Šiper iz Holandije krenuo je u Sidnej, grad u Australiji, na zasluženi odmor. Ipak, na kraju je ispalo da se zaputio u Sidnej koji se nalazi u Kanadi.

Za kanadski radio Šiper je izjavio da je "bio uveren da je na putu za Australiju i da će uživati u lepotama te zemlje". Ipak, kad je došao do Toronta, počeo je shvatati da je pogrešio: "Shvatio sam da sam napravio veliku grešku, ali već sam bio u vazduhu i bio sam sasvim bespomoćan". 

Osamnaestogodišnjeg studenta privukla je izrazito niska cena leta koja je iznosila oko 800 eura. Standardna cena avio karte od Amsterdama do Sidneja je oko 1000 eura pa je Šiper bio uveren da je naleteo na vrlo povoljnu ponudu. Neverovatno je to da Šiper nije bio jedini putnik kome se ovakva greška dogodila. Rekao je da je upoznao i putnicu iz SAD-a koja je takođe mislila da leti u australijski Sidnej.

Na kraju, nakon povratka u Holandiju, avio kompanija ponudila mu je besplatnu kartu za putovanje u Sidnej koji je mladi student zapravo želeo posetiti, grad u Australiji. Iako mladi student nije došao na željeno odredište, ovo neobično putovanje sigurno će pamtiti do kraja života.

Preporuka