25 Dec 16 /// Autor: travelbook.rs
Prženih i pohanih krilaca sigurno ste se najeli. Ako ste željni malo promene, transformišite začinima ovo jednostavno jelo.
Vijetnamska krilca koja morate probati

Dobrih krilaca nikad dosta, a recept za ova jako nam se sviđa i ne verujemo kako bi vaše društvo imalo išta protiv ove lepote na stolu…

Sastojci (4 - 6 osoba):

Krilca:

15-20 krilaca

2 kašičice ulja

½ kašičice soli

Preliv:

¼ šoljice šećera

čen belog luka, sitno iseckan

¼ šoljice ribljeg umaka

Posluživanje:

1-2 halapenjo papričice

½ šoljice seckanog prženog kikirikija

3 kašike naseckanog korijandera

Priprema:

1. Za početak, krilca dobro nauljite i posolite. Složite ih u pleh i stavite u pećnicu pola sata, na 250 stepeni.

2. Dok se krilca peku, šećer otopite u tiganju, pomešajte ga sa ribljim umakom, toj kombinaciji dodajte iseckani beli luk i sve dobro promešajte.

3. U međuvremenu, krilca su gotova. Izvadite ih u veću činiju, pomešajte sa dobijenim umakom, pa zatim pospite sa halapenjo papričicama (naseckanim), kikirikijem i korijanderom. Poklopite posudu i sve izmešajte.

4. Ovo božanstveno jelo je spremno, navalite!  

Preporuka