24 Dec 16 /// Autor: travelbook.rs
Zahvaljujući novoj solarnoj tehnologiji, deo legendarnog hotela, uključujući bar, umetničku galeriju i 10 luksuznih apartmana primaće goste cele godine...
Hotel od 5 hiljada tona leda koji će raditi i usred leta

Već ste više puta čuli i pročitali o ledenim hotelima, ali ste jednako tako i znali, da bi svaki put kad prođe zima, u pravilu dolazio i njihov kraj. Ipak, ovaj hotel na severu Švedske radiće cijele godine, tako da u njemu možete odsesti i leti.

Hotel od 5 hiljada tona leda koji će raditi i usred leta

ICEHOTEL u Švedskoj svoja vrata otvorio je posetiocima prvi put davne 1989. godine, kao prvi hotel izgrađen od snega i leda. Danas, 27 godina nakon ponovne izgradnje svake zime (da, svaku zimu se pravio od početka), postaje prvi ledeni hotel u kojem ćete sobu moći dobiti u maju, ali i u avgustu.

Hotel od 5 hiljada tona leda koji će raditi i usred leta

Deo legendarnog hotela, uključujući bar, umetničku galeriju i 10 luksuznih apartmana primaće goste cele godine, bilo da dođu u potragu za suncem ili belim noćima.

Hotel se nalazi 200 kilometara severno od arktičkog kruga u Jukkasjarvi i do sad je svake godine ponovno građen, za šta se koristilo 5 hiljada tona leda izvađenog iz obližnje reke Torne.

Neki delovi hotela će se ipak i dalje topiti i biti ponovo građeni, tako da, ako hotel posetite u dve različite zime, zateći će vas i njegov drugačiji izgled.

Preporuka